Råd & Regler

Medlemskab af Grundejerforeningen og kontingentbetaling

Alle ejere af matrikler i GF Søholms område er ifølge tinglysning på deres skøde forpligtet til at være medlemmer af foreningen – og dermed også betale det på generalforsamlingen fastsatte kontingent. Det er pr. 2024 3.500 kr. årligt, som betales i juni. Det sker ved at i din bank at tilmelde grundejerforeningen til Betalingsservice: Kig efter teksten ’Tilmelding til Be­ta­lings­ser­vi­ce ’ og felterne ’PBS-nr.’, ’Deb.gr.nr.’ og ’Kundenr.' på din regning eller ind­be­ta­lings­kort.

Her er en vejledning til oprettelse af din BS aftale. Bemærk at de forskellige punkter nedenfor kan variere lidt for netop din bank.

  1. Log på Netbank
  2. Vælg Betal og overfør
  3. Vælg Be­ta­lings­ser­vi­ce­af­ta­ler
  4. Vælg nederst Tilmelde ny aftale
  5. Husk at du fortsat skal betale regningen, du har modtaget, manuelt - det er kun de fremtidige betalinger, som bliver tilmeldt Be­ta­lings­ser­vi­ce.

 

GRUNDEJERFORENINGEN SØHOLM:

PBS-nr.: 30003977
Debitorgruppe: 1
Kundenr.: (Individuel)”

 

Kommunikation med Bestyrelsen og medlemmerne indbyrdes

Løbende kommunikation mellem Bestyrelsen og medlemmerne sker elektronisk, bl.a. i form af et nyhedsbrev, der tilsendes alle medlemmer, der er på foreningens mailliste. Det er derfor vigtigt at blive oprettet på denne liste, brug formularen under ’Kontakt’ her på hjemmesiden. Bestyrelsen kan kontaktes direkte via samme kontaktformular eller på e-mail: admin@soeholm.info. Der er desuden oprettet en blog på hjemmesiden, hvor Bestyrelsen vil svare på spørgsmål. Denne blog er beskyttet af adgangskode, som udsendes via maillisten. Desuden afholdes der hvert år generalforsamling i slutningen af marts, hvor vigtige forhold for grundejerforeningen bliver drøftet og beslutninger bliver taget.  

Mere uformelle informationer kan udveksles på foreningens facebook-side, se link på forsiden. Den administreres privat.

 

Affald

Se hvornår der hentes haveaffald, stort indbo mv. på www.nemaffaldsservice.kk.dk.

Bestyrelsen henstiller til at affald og containere tidligst stilles ud dagen før afhentning.


Beskæring af træer og buske

Træer skal beskæres, så der er plads til gående på fortovene og biler på vejene. Ligeledes beskæres træer m.m., så lyset fra gadelamper kan nå fortov og vej. Se illustrationen her.


Græsslåning og andre støjende maskiner

Af hensyn til det gode naboskab foreslår vi, at græsslåning og brug af andre støjende maskiner ikke finder sted ved spisetid - eller meget tidligt eller sent på dagen.


Hæk (pasning mod vej + højde)

Hække m.m. mod fortov skal klippes, så de flugter med skellet.

Ved plantning af hæk placeres denne på egen grund i en afstand til skel, som svarer til ca. den halve bredde af en fuldvoksen hæk.

Hække og andre planter i skel mod naboer bør som udgangspunkt ikke være over 180-200 cm, med mindre begge parter er enige om anden højde.

Se alle reglerne på www.hegnsloven.dk.


Indbrud

Hjælp hinanden med at holde øje med ubudne gæster.

Se gode råd på www.stopindbrud.dk.


Gadebelysning

Vi har på vores veje og stier langs Langvaddam gadelamper, som skal oplyse vores fortov og veje, så det er sikkert at færdes på vores område.

Den enkelte husejer / forening bedes sikre, at deres bevoksning ikke skygger for lyset fra gadelamperne.

Hvis der er defekte gadelamper mv. bedes dette meddeles bestyrelsen eller direkte til driftcph@citelum.dk

 

Ombygninger m.m.

Vær opmærksom på skader på vej og fortov, når I har større byggeprojekter. Hvis I opdager knækkede fortovsfliser eller asfaltskader i forbindelse med jeres projekt, giv så besked til jeres entreprenør med kopi til Bestyrelsen.


Parkering

Parkering skal så vidt muligt foregår på egen grund, da vejene er smalle. Gæster og håndværkere m.fl. skal parkere, så de ikke blokerer for passage. Biler på vores smalle veje kan tvinge større biler op på fortov med risiko for skader. Undgå af samme grund at køre op på fortovet ved parkering, da bilens vægt kan skade fortovet.

 

Det er ikke tilladt at afmærke kantsten med gult uden kommunen og politiets tilladelse. Ved ønske herom, kontakt Bestyrelsen

 

Parkeringsreglerne fremgår af det særskilte opslag her på hjemmesiden.

 

Pasning af fortov & vej

Det er de enkelte husejeres pligt at rydde for affald m.m ud fra deres grund. Reglen er som ved snerydning.

Ligeledes holdes kantsten og vejbrønde fri for affald, blade m.m.

Det er den enkeltes ansvar at holde øje med fortov og vej ud for deres grund. Er der revner eller skader, kontakt bestyrelsen.

 

Postkasser m.m.

Postkasser sættes i skel, se Postnords regler.

Garager, stensætning og andet skal ligeledes være inden for egen grund.

 

Snerydning

Alle husejere har pligt til at rydde deres fortove & vej ud for deres grund for sne. Vejen skal ryddes ud til midten af vejen. På Ålstrupvej skal der dog ryddes i hele vejens bredde, da der ikke er nogen genboere til at tage sig af den anden halvdel.

Fortov og vej ved Langvaddam og stier langs Langvaddam ryddes af ejendommene op til.

Husk at gruse eller salte, så der ikke er glat.